събота, 18 юли 2015 г.

Домашен ванилов сладолед


Моят първи опит за домашен сладолед беше Шоколадов сладолед с бисквитки Орео. Получи се много добре като за първи път. После правих още един леден десерт - Френски леден крем карамел, с който бях предизвикана от моя съученичка. И ето, че вече дойде време да направя ванилов сладолед без всякакви добавки като плодове, шоколад и др.. Приготвя се точно за 10 минути, но после чакането е много трудно. Опитайте и няма да съжалявате.

Необходими продукти:

600мл пълномаслена сметана 35%
1 консерва подсладено кондензирано мляко
1 шушулка ванилия
3 ванилии

             В подходящ съд сипваме сметаната, млякото, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и трите ванилии. Разбиваме сместа с миксер за около 7-8 минути, но не повече, за да не се пресече сместа. Разбъркването трябва да продължи до момента, в който започне да се сгъстява сместа.
             Прехвърляме в дълбок съд и слагаме в камерата за минимум 6 часа.

             Да ви е сладко!





6 коментара:

  1. Изглежда чудесно, я сподели моля те може ли да се прави асоциация с едновремешния?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, зависи какво имате предвид под едновремешния?

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте.От къде купувате подсладеното кондензирано мляко и каква сметана Вие използвате?

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте. Кондензираното мляко си го купувам от близкия до нас магазин. Сметаната, която използвам е пълномаслена - над 30% масленост. Купувам я от Метро.

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте, сметаната подсладена ли трябва да е?

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте! Кандензираното мляко консерва от колко милилитра е? Благодаря! :-)

    ОтговорИзтриване